Platnene vrećice

Neka ove zime svi pričaju o vašim poslovnim poklonima

Kraj godine u poslovnom svijetu uvijek sa sobom povlači pitanje darivanja zaposlenika i suradnika. Unatoč krizi i rezanjima budžeta, stručnjaci savjetuju da baš u teškim vremenima treba raditi na izgradnji odnosa i čvršćih poslovnih veza, a poslovno darivanje ima upravo tu svrhu.

Prije svega važno je zapitati se kome darujete poklon, kakav odnos ustvari imate te kakvu poruku želite poslati. Danas su više od svega na cijeni dugotrajni i korisni pokloni, no opet zanimljivi i ugodni oku, a tu vaša inovativnost ne treba imati granica. Stručnjaci u većini slučajeva preporučaju poklanjanje brendiranih proizvoda jer predstavljaju znak vašeg povjerenja u kvalitetu vlastitih proizvoda, a ostavljaju i dojam profesionalne prisnosti. Odlučite li se na brendiranje svojih poklona, važno je to učiniti kvalitetno te zaista ostaviti utisak na osobu koju darujete. Donosimo nekoliko prijedloga promotivnih artikala koji služe kao idealni poslovni pokloni:

– Proizvod koji vjerojatno nikada neće izaći iz mode kao idealan promotivni artikl, a samim time i poslovni poklon, zasigurno je majica s printom. Ideja je stvoriti toliko upečatljivu majicu da ju ljudi požele nositi stalno i svuda. Osobe koje nose majice s natpisom na direktan način se identificiraju s onime što na njima piše i tu svoju osobnu vezu obznanjuju svijetu. Ima li stoga bolje poruke od vašeg logotipa u kombinaciji s nekim „štosnim“ natpisom ili porukom koja tjera na razmišljanje? Neke su majice, iako promotivne, svojim natpisima ušle u legendu, pa zašto ne bi i vaša?

Platnene torbe predstavljaju vrlo moderne poslovne poklone jer su izrazito „ekološki obojane“, a to je danas na visokoj cijeni. Idealne su za vaš brending jer se svakodnevno koriste u javnosti, mnoštvo znatiželjnih očiju prelazi preko njih, a ujedno su i vrlo praktične za onoga kome ih darujete. Darivanjem platnenih vrećica partnerima šaljete poruku o svojoj ekološkoj, ali i praktičnoj osvještenosti, dakle win-win situacija. Što se dizajna tiče, ovaj dar podnosi sve, šaljive natpise i slike, logotip tvrtke, motivirajuće rečenice, personalizirane vizuale… Bilo da se radi o torbama za kupovinu ili pak ruksacima, sve vrste platnenih torbi mogu biti originalni poslovni pokloni.

– U našu listu vrlo praktičnih poklona svakako se ubrajaju i šalice s tiskom te primjerice privjesci za ključeve. Idealni su jer se koriste svakodnevno i povezuju s pozitivnim situacijama. Šalica za kavu često je među prvim stvarima koju vidimo ujutro, a ukoliko klijent koristi šalicu s vašim natpisom, on je svako jutro izložen vašoj poruci. Povežite svoj proizvod s jutarnjim užitkom ispijanja kave i drugi će vašu tvrtku povezivati s užitkom poslovne suradnje.

Što god ove godine odlučili darovati svojim suradnicima i zaposlenicima, imajte na umu da darove darujemo ljudima, a ne strojevima. Neka vaši darovi budu u skladu s vizijom kojom se vodite, neka imaju dašak nečeg osobnog te propagiraju vrijednosti za koje se zalažete. Svojim poslovnim poklonima kreirajte imidž kakav želite da vas prati.

www.buba-mara.net